Broušení a leštění koutových svarů a tvarových konstrukcí

Brúsení a následné sjednocování povrchu kolem kútového svaru se pouív nejmä pfii opracování&iacutu; konšstrukcií z nerezu. Jde hlavně u výrobu konštrukcií, zábradlí, apod.

1. Hrubé brúsení kútového svaru kotúčem FUSION FS1

Brúsní kotúče Rhodius FUSION FS1 sú špeciálne určené na brúsení hranou kotúče. Samozřejmě, můžete je použít i na klasické brúsení plochou a využít je špecifické vlastnosti. Majú zpevněné armování a otevřené šii šstrukturúru brusiva. Vyrábejú se v ve zrnitosti 40, 60 a 80.

Prozkoumejte kategorii [LINK[https://www.abse.cz/brušení-a-lestění/brusne-kotuce-pro-uhlove-brusky/brusne-kotuce/brusne-kotuce-na-nerez-a-uslachtile- oceli]Brusné kotouče na nerez a ušlechtilé oceli], ve filtrech vyberte označení: FUSION FS 1, následně hledaný průměr a zrnitost.

2. Brísení kútového svaru brúsnym lamelovým kotúčem

Pro tuto operaci sú nejvhodnéší kotúče řady PFERD POLIFAN CURVE. Vyrábejú se ve vyhotoven&iacutu; M pro rádius kútého svaru > 5 mm, šírka na rádiuse 11 mm a ve vyhotoven&iacutu; L pro rádius kútého svaru > 8 mm, šírka na rádiuse 14 mm. Zrnitosti sú 40 a 60.

Při brúsení nerezu použijte níže otáčky. Jdeálne 3-4tis.

V kategorii kotúčů CURVE: [LINK[https://www.abse.cz/brusení-a-lestenie/brusne-a-lestiace-lamelove-kotuce/brusne-lamelove-kotuce-pro-uchycení-maticou ]Lamelové kotouče pro uchycení maticí], ve filtrech si vyberte značku Pferd, následně hledaný průměr a zrnitost

3. Leštění kútového svaru kotúči POLY MAGIC a POLINOX

Jde o krok leštění až po téměř zrcadlový lesk. Pfii lešten&iacutu; EISENBLÄTTER POLY MAGIC začněte zrnitostí 80 pro satinování a následně použijte zrnitost 900 na vysoké leštění. Nezapomeňte na ideálny otáčky 3.000 - 4.000 min-1

Kategoři: [LINK[https://www.abse.cz/brušení-a-lestění/jemne-brusne-a-lestiace-kotuce/lestiace-kotuce-a-houbičky/kotuce-na-lestenie-rohů] EISENBLÄTTER POLY MAGIC]

Kategorie [LINK[https://www.abse.cz/brušení-a-lestění/brusne-kotuce-ostatne/brusne-kotuce-polinox]PFERD POLINOX]

4. Leštění až pozrcadlový lesk

Zde můžete použít různé kombinace filců a handrů a kotoučů spolu s lešticími pastami.

Poprípade túto [LINK[https://www.abse.cz/produkty?detail=rhodius-~-353072-~-lestící-kotuc-pol-sada-s-upinacim-třnem-průměr- 100-x-10-0-mm-obsahuje-1-ks-sisal-hard-soft-lestící-pasta-bílá-hnědá-modra|233766]praktickú sadu] kde máte všetko v jednom.

Kategorie: [LINK[https://www.abse.cz/brušení-a-lestění/lestící-kotuce]Leštící kotúče]

Kategorie [LINK[https://www.abse.cz/brusení-a-lestění/brusne-lestiace-pasty-a-politury]Brúsny a leštící pasty]

[IMG[eisenblaetter_brusenie-kutovych-svarov.jpg]BROUŠENÍ KOUTOVÝCH ZVARŮ]

Při brúsení a leštení nerezu nezábúdejte použít spravne otáčky nástroje. Brusivá, které používáte na nerez, nepoužívejte na iné materiály. Zejménaä s obsahem Fe. Na jednom leštícím kotúči pouívejte pouze jeden druh pasty.